Laden...

Veelgestelde vragen

 •  Wat is de levertijd?    

De sieraden worden altijd specifiek voor de klant vervaardigd. Er zijn dus geen sieraden op voorraad. De levertijd van de vingerafdruksieraden bedraagt ca. 3 weken.
Indien er ook een matrijs vervaardigd dient te worden is de levertijd ca. 4 weken.
Wordt er alleen een matrijs besteld dan is de levertijd ca. 2 weken.

 • Wordt het sieraad in een geschenkverpakking geleverd?

De sieraden worden geleverd in een sieraden doosje.

 • Van wat voor materiaal kunnen de vingerafdruksieraden gemaakt worden?

De sieraden worden standaard gemaakt van 14 karaat geelgoud, 14 karaat witgoud of 1e gehalte zilver.
Het ook mogelijk de sieraden te maken in 18 karaat geelgoud.

Voor een prijsopgave bellen met Procasting 0031 (0)46-4494544. 

 • Hoe oud moet de persoon zijn waarvan de vingerafdrukhanger gemaakt wordt?

Bij kinderen jonger dan 6 tot 8 maanden zijn er te weinig ribbeltjes op de vingers om een mooie vingerafdruk te maken. Het kan even geprobeerd worden om te bekijken of er al voldoende profiel is. Wanneer er in de was heel lichte lijntjes te zien zijn, dan zijn deze in edelmetaal goed te zien. 
Is er te weinig profiel, dan kan er bijvoorbeeld een afdruk van de bovenkant van de vinger gemaakt worden met het kleine nageltje. Eventueel een klein beetje olie op het nageltje doen om te zorgen dat de was niet aan het nageltje kleeft. 

 • Is het sieraad voorzien van keurtekens?

Alle door ons vervaardigde sieraden worden voorzien van ons meesterteken en het gehalte stempel. De gouden sieraden worden ook voorzien van het officiële gehalteteken van de Nederlandse waarborg. 

 •  Is het mogelijk van die ene afdruk meerdere hangers te maken?

De vingerafdrukhanger wordt vervaardigd volgens de verloren was methode, dus na het maken van de eerste hanger is het model weg.
Het is wel mogelijk om naderhand van een vingerafdrukhanger een matrijs te maken, hiermee kunnen dan meerdere hangers gemaakt worden. Kosten hiervoor staan in de prijslijst. Het maken van een matrijs is wel een gerust gevoel wanneer de klant  erg bang is de hanger te verliezen.
Wil een klant meerdere hangers, dan is het gunstiger om meerdere afdrukjes te maken.

 • Met wat voor materiaal wordt de afdruk gemaakt?

De afdruk wordt gemaakt met een speciaal ontwikkelde wassoort die een mooie afdruk maakt en niet te veel kleeft. Het is een ongevaarlijk materiaal.

 • Is het collier bij de prijs inbegrepen?

Nee dat is niet bij de prijs inbegrepen, het kan wel bij de hanger mee besteld worden.
De lengtes waarin de colliers geleverd kunnen worden zijn: 38cm., 40cm., 42cm., 45cm., 50 cm. Voor de prijzen zie prijslijst.

 • Wat zijn de afmetingen van de hangers?

                 diameter
klein           ca. 10 mm.   
middel        ca. 12 mm.
groot          ca. 14 mm.
Maten zijn gemiddelden, door verschillen in dikte van de vingerafdrukhanger kan de diameter verschillen, ook door de handmatige afwerking kunnen kleine verschillen ontstaan.

 • Is het mogelijk op de achterkant van de hanger nog een vingerafdruk te maken?

Ja het is mogelijk om aan weerskanten van de hanger een afdruk te maken. De afdrukken moeten tegelijkertijd gemaakt worden, door de vingers aan weerskanten in het wasbolletje te drukken. Een gravure is dan echter niet meer mogelijk.

 • Is het mogelijk de vingerafdruk als bedel aan een armband te dragen?

Jawel dat kan, er kan een iets langer en smaller oog aan de hanger gemaakt worden, het is wel belangrijk dat u dan de armband bij de bestelling voegt. De vingerafdruk kan dan direct aan de armband vastgesoldeerd worden. Wanneer u de armband meestuurt met het wasje (aangetekend versturen) dan is het vast solderen gratis.
Even d.m.v. een touwtje, plakbandje of watervaste viltstift aangeven aan welke schakel de hanger bevestigd dient te worden.

 • Kan ik ook een paar manchetknopen laten maken met de vingerafdruk?

Ja dat kan ook, dit kan echter alleen met enkelzijdige afdrukjes, i.v.m. de bevestiging van het mechaniek.